Een zo goed als leeg terras op het Rembrandtplein in Amsterdam
Volledig scherm
Een zo goed als leeg terras op het Rembrandtplein in Amsterdam © ANP

Ongeloof om zoveelste persconferentie met slecht nieuws: ‘Geen enkel land in EU heeft dit’

reactiesMet de hele familie zingen rond de kerstboom of lekker met het gezin uit eten: we zullen het opnieuw uit ons hoofd moeten zetten. De avondlockdown in Nederland wordt met drie weken verlengd, deels vanwege de onrust die is ontstaan rond de nieuwe omikronvariant. Is er begrip vanuit de branches, of had het kabinet anders kunnen of moeten besluiten? Een overzicht van alle reacties.

4 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  6 maanden geleden
  Gewoon invoeren van 2G, 2G+, 3G en 3G+ maatregelen in combinatie met mondkapjesplicht waar nodig, bepaalde maximale bezettingsgraad, werken met schifts (restaurants), verplichte reserveringen, incidentswaarden bepalen waarbij je tijdelijk sluit of extra maatregelen oplegt enz. En dan is er nog heel wat verantwoord mogelijk.
 • Peters

  6 maanden geleden
  Dat krijg je wanneer je blijft stemmen op partijen die het aantal IC bedden hebben afgeschaald tot samen met Portugal de laagste van Europa maar wel 10 x zoveel asielaanvragen heeft per 100.000 inwoners. Dan loopt de zorg vol en geeft je je centen uit aan andere zaken. Dus niet zeuren maar uit christen liefde netjes thuis blijven. Je niet volvreten maar delen met minderbedeelden. Dat is kerstmis vieren zoals het bedoeld is!🎄
 • Willie van Laar

  6 maanden geleden
  Ben het helemaal met A I Anders eens. Degene die nu het hartst lopen te jammeren zijn waarschijnlijk ook de relschoppers.
 • A I Anders

  6 maanden geleden
  Wat een gezeur weer. Bijna iedereen wist dat het stond te gebeuren en bijna iedereen heeft er aan meegewerkt dat het gaat gebeuren, omdat bijna iedereen maar één gedachte heeft, feesten, zuipen en overal schijt aan hebben. Boontje komt om zijn loontje!