De incheckbalie van Thomas Cook Airlines op het vliegveld van Düsseldorf.
Volledig scherm
De incheckbalie van Thomas Cook Airlines op het vliegveld van Düsseldorf. © REUTERS

'Ook Duitse filialen Thomas Cook overgenomen'

Na de Britse en Belgische reisbureaus van Thomas Cook, wordt nu ook een deel van de Duitse filialen overgenomen. Touroperator RTK neemt de zevenhonderd vestigingen over die het bedrijf samen met Thomas Cook had, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De curator van de Duitse dochters van het Britse Thomas Cook probeert eigenlijk een koper te vinden voor het hele failliete bedrijf. De overname van de zevenhonderd vestigingen door partner RTK was echter 'zinvol voor alle partijen'. Hoeveel banen er door de stap gered worden, schrijft Handelsblatt niet.

Thomas Cook, een van de grootste reisconcerns ter wereld, viel eind vorige maand om. Het vakantie-imperium kampte al langer met financiële problemen en een reddingsplan kwam niet van de grond. Enkele honderdduizenden vakantiegangers werden door het faillissement getroffen.

Ook de Nederlandse tak van Thomas Cook is bankroet verklaard. De curator hier is nog bezit met het onderzoeken of een doorstart mogelijk is.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”