Een pakketbezorger doet een contactloze bezorging. Bij PostNL is het deze dagen aanzienlijk drukker dan voor de coronacrisis.
Volledig scherm
Een pakketbezorger doet een contactloze bezorging. Bij PostNL is het deze dagen aanzienlijk drukker dan voor de coronacrisis. © ANP

Pakketbezorgers PostNL eisen hoger uurtarief: ‘We draaien bizarre weken’

Pakketbezorgers dreigen PostNL met de rechter als ze niet snel een hoger uurtarief ontvangen. Ook willen ze de extra bezorgtijd die het contactloos bezorgen vergt, vergoed. De Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) eist uiterlijk komende maandag een ‘eerlijk aanbod’.

Quote

De tarieven zijn al jarenlang veel te laag waardoor de druk op werknemers en zelfstandi­ge pakketon­der­ne­mers veel te hoog is

Ruud Wassenaar, voorzitter BVPD

Doordat Nederland thuis moet werken en blijven, draaien duizenden pakketbezorgers momenteel overuren. Volgens de BVPD doet iedere  bezorger dagelijks zo’n tweehonderd deuren aan, veel meer dan normaal. ,,We bezorgen zo’n 5 miljoen pakketten in de week, iedere drie minuten bellen we bij iemand aan’’, aldus voorzitter Ruud Wassenaar. ,,Aantallen die we normaal alleen rond Sinterklaas en Kerstmis halen.”

Dat gebeurt alleen niet tegen eerlijke tarieven, aldus de belangenclub die opkomt voor honderden zelfstandige bezorgers en hun duizenden medewerkers. De BVPD is naar eigen zeggen al sinds 2018 met PostNL in de slag over tariefsverhoging. Die is onder andere nodig omdat kosten voor zuinigere busjes en pensioenen van medewerkers oplopen. ,,De tarieven zijn al jarenlang veel te laag waardoor de druk op werknemers en zelfstandige pakketondernemers veel te hoog is”, aldus Wassenaar. 

‘Slag in de rondte’

Quote

We werken ons een slag in de rondte om Nederland draaiende te houden

Pakketbezorgers in open brief aan PostNL-coe Herna Verhagen

In een open brief aan PostNL-ceo Herna Verhagen stellen de pakketbezorgers dat de enorme incidentele werklast door de coronamaatregelen de spreekwoordelijke druppel is. Zij ervaren de trots die ceo Herna Verhagen maandag in het AD zei te voelen voor pakketbezorgers totaal niet. ‘Zoals u weet draaien pakketbezorgers momenteel bizarre weken. Het coronavirus houdt huis in Nederland en heeft grote gevolgen voor ons als bezorgers. We werken ons een slag in de rondte om Nederland mee draaiende te houden.’

De BVPD eist daarom uiterlijk maandag klokke negen uur in de ochtend van PostNL ‘een concreet aanbod voor een eerlijk tarief, betaling van alle uren en vergoeding van de extra handelingen ten tijde van de coronapandemie’. Momenteel kunnen pakketbezorgers hun scanapparaat onder meer niet gebruiken. Consumenten moeten hun identiteitsbewijs pakken en de laatste drie cijfers voorlezen. ,,Een tijdrovende check”, stelt de belangenclub. 

Mocht PostNL het ultimatum laten passeren dan zegt de BVPD naar de rechter te stappen. ,,Ook zullen we dan een klacht bij de Autoriteit Consument en Markt indienen wegens misbruik van uw monopoliepositie.”

Een pakketbezorgster actief in  Oud-Beijerland.
Volledig scherm
Een pakketbezorgster actief in Oud-Beijerland. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Files

In een nadere toelichting laat de BVPD weten dat bezorgers minstens drie euro per uur meer willen ontvangen. ,,Het huidige tarief is 28 euro en een beetje’’, vertelt woordvoerder Pieter Paul Slikker. ,,We hebben Transport en Logistiek Nederland onderzoek laten doen en daar kwam uit dat het minimaal 31 euro moet zijn. Dat is al weer enkele jaren terug overigens, dus het moet nu meer zijn.” Volgens de bond weigert PostNL ook al jaren de tijd te vergoeden dat pakketbezorgers in de file staan. ,,Dat geldt als pauze, net als laden en lossen.” Al met al dicteert het bedrijf de tarieven, stelt de bond.

Reactie PostNL: ‘Wel gesprekken, geen tariefonderhandelingen’

PostNL laat weten de brief van de BVPD te hebben ontvangen en zegt graag in gesprek te blijven met de belangenclub. Deze gesprekken noemt het pakketbedrijf ‘constructief’. Tegelijk zegt PostNL geen tariefonderhandelingen met de BVPD te zullen voeren, omdat de organisatie opkomt voor bezorgondernemers en niet het vaste personeel zoals de FNV. ,,Tariefonderhandelingen doen we in individuele gesprekken met de bezorgondernemers waar we mee samenwerken. We hebben met al onze bezorgondernemers een vervoersovereenkomst waarin onder andere de tarieven vastgelegd zijn. Het tariefmodel van PostNL is erop gebaseerd dat we de gewerkte tijd betalen.

De tarieven worden jaarlijks geïndexeerd en aangepast als daar aanleiding toe is. ,,En we overleggen op z’n minst een keer per jaar over de routes en tarieven met onze ondernemers.” PostNL zegt wel degelijk de buitengewone omstandigheden van de coronamaatregelen mee te wegen. ,,Dat geldt zowel voor het effect van extra handelingen die meer tijd kosten als voor tijd die bespaard wordt doordat er meer mensen thuis zijn en van reguliere verkeersopstoppingen geen sprake meer is.”

PostNL besluit zijn overeenkomst door te spreken van een ‘gezamenlijke uitdaging’. ,,We spreken dan ook de wens uit dat we in deze bijzondere periode met elkaar in gesprek kunnen blijven.”

Bekijk hier al onze video's over het coronavirus.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”