Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

Pensioenfonds metaalsector belegt niet langer in olie en gas

Pensioenfonds PME heeft afscheid genomen van alle beleggingen in de fossiele olie- en gasindustrie. Het metaalfonds wil zich meer richten op ,,sectoren die de energietransitie mogelijk maken, zoals netbeheer en energieopslag’’, zegt PME-bestuurder Eric Uijen in een verklaring.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Schatrijke Duitse modeondernemer (81) slaat overboord en overlijdt bij cruise op Noordzee

  Schatrijke Duitse modeonder­ne­mer (81) slaat overboord en overlijdt bij cruise op Noordzee

  Het lichaam dat dinsdag aanspoelde op het strand van Terschelling is van de Duitse multimiljonair en voormalig politicus Kai Wünsche. De 81-jarige ondernemer, die vooral in de jaren 90 schatrijk werd met de verkoop van mode, linnengoed en woonaccessoires, raakte voor de kust van Texel te water vanaf het cruiseschip Europa. Op dit schip maakte de Duitser samen met zijn echtgenoot een Noordzeecruise van twee weken toen het drama zich voltrok.