Een actie van Greenpeace bij Shell in Londen. Shell maakte vorig jaar 38 miljard euro winst, omgerekend 32 miljard pond.
Volledig scherm
Een actie van Greenpeace bij Shell in Londen. Shell maakte vorig jaar 38 miljard euro winst, omgerekend 32 miljard pond. © AFP

Recordwinst voor Shell: consument betaalde de hoofdprijs, winst gaat naar de aandeelhouders

42,3 miljard dollarOlie- en gasconcern Shell heeft in 2022 een recordwinst van 42,3 miljard dollar (38,4 miljard euro) geboekt. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met de nettowinst van een jaar eerder. Het Britse bedrijf profiteerde vorig jaar van de hoge prijzen van olie en gas door de oorlog in Oekraïne.

16 reacties

 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Het gaat de vrienden van Rutte gewoon voor de wind! Allemaal kinnesinne. Stemt VVD en het zal u ook goed gaan!
 • Helmut Kruse

  2 maanden geleden
  69 / 5.000 Übersetzungsergebnisse Übersetzung De rijken zijn en worden rijk omdat de "armen" de rekening betalen.
 • Anno Lees

  2 maanden geleden
  In welk land leven we tegenwoordig. Niet te bevatten, zoveel winst. Stelen van belasting betalende inwoner van NL is toch strafbaar ?! Vorm van pure criminaliteit !! En de burgers maar bangmaken met stijgende energieprijzen. Ronduit schandalig ! KABINET MOET NU HARD GAAN OPTREDEN !!
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Wanneer gaan we de energiesector en andere nutsbedrijven nationaliseren? Hoeveel leergeld willen we als maatschappij nog betalen?
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Ik wil mijn pensioenfonds ABP nog bedanken dat zo voor realisering van deze megawinsten uit fossiel zijn gestapt. Wij wachten nog wel wat langer op indexering van onze pensioenen.