MediaMarkt is getroffen door een cyberaanval. Volgens het bedrijf zijn daarbij geen klantgegevens gestolen.
Volledig scherm
MediaMarkt is getroffen door een cyberaanval. Volgens het bedrijf zijn daarbij geen klantgegevens gestolen. © GinoPress B.V.

Ruilen en repareren weer mogelijk bij MediaMarkt na grote aanval hackers: ‘Klantdata is niet gestolen’

Bij Mediamarkt kunnen weer bestellingen worden geruild en gerepareerd nadat hackers een gat in de beveiliging van het computersysteem vonden. Bestellingen afhalen is nog niet mogelijk in de 49 winkels in Nederland. Volgens de elektronicagigant zijn er bij de aanval geen klantgegevens gestolen. 

0 reacties

  1. Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

    Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

    De inflatie is in december opgelopen naar 5,7 procent op jaarbasis, het hoogste niveau in bijna 40 jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers naar buiten bracht, zorgden met name de hogere voedings- en energieprijzen ervoor dat de inflatie verder is opgelopen. In november werd nog een inflatie van 5,2 procent gemeten, toen ook al het hoogste niveau in bijna 40 jaar. In augustus 1982 stegen de prijzen gemiddeld met 5,9 procent op jaarbasis.
  2. Vermogen tien rijkste mannen verdubbelde tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

    Vermogen tien rijkste mannen verdubbel­de tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

    Het vermogen van de tien rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een “dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren”, aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.