Om zorgen over de veiligheid van hun werkplek weg te halen, willen werkgevers in de vleessector het personeel laten testen op corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Om zorgen over de veiligheid van hun werkplek weg te halen, willen werkgevers in de vleessector het personeel laten testen op corona. © ANP XTRA

Slachterijen willen personeel laten testen op corona: ‘Ook wij staan in de frontlinie’

De 12.000 medewerkers in Nederlandse slachterijen moeten zo snel mogelijk worden getest op corona. Daarvoor pleit de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). Wereldwijd zijn er veel besmettingen bij slachterijen geconstateerd.  

In Arnhem werd vorige week een grote groep Oost-Europeanen die in Velp wonen in quarantaine gezet op een schip omdat ze besmet waren met corona. De meeste van deze mensen werken bij een vleesverwerker in Scherpenzeel. 

  1. Veel souvenirwinkels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfstak’

    Veel souvenir­win­kels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfs­tak’

    Buitenlandse toeristen zijn na 15 juni weer welkom in ons land. Dat is goed nieuws voor de honderden souvenirwinkels in Nederland. De souvenirbranche is voor bijna 100 procent afhankelijk van buitenlandse bezoekers en zag de omzet sinds half maart teruglopen tot nagenoeg nul. De verwachting is dat veel winkeltjes het niet zullen redden. ,,We moeten het vooral hebben van Aziaten en Zuid-Amerikanen. Die zien we voorlopig niet terug.’’