Gert Harm ten Bolscher is als gedeputeerde verantwoordelijk voor het Overijsselse stikstofbeleid. Hij weet dat Overijssel in 2030 de helft minder stikstof moet uitstoten, maar ziet ook de worsteling van boeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Harm ten Bolscher is als gedeputeerde verantwoordelijk voor het Overijsselse stikstofbeleid. Hij weet dat Overijssel in 2030 de helft minder stikstof moet uitstoten, maar ziet ook de worsteling van boeren. © Wouter de Wilde | WDW Foto's

Sleutel van het stikstofprobleem: ‘25 tot 30 procent van Overijsselse boeren wil stoppen’

Formerende partijen die met vele miljarden rijksgeld het mes in de veestapel willen zetten en de wetenschap dat in Overijssel 20 tot 30 procent van de boeren van plan is binnen tien jaar met het bedrijf te stoppen. Die combinatie biedt deze provincie ‘een grote kans’ om het stikstofprobleem op te lossen, zegt gedeputeerde Gert Harm Bolscher. „Daar moeten we iets mee.”

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.