Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, bij aankomst op het Binnenhof voor een nieuw overleg over de begroting.
Volledig scherm
Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, bij aankomst op het Binnenhof voor een nieuw overleg over de begroting. © ANP

Spoedoverleg energieministers EU over energiecrisis

De energieministers van de EU-landen komen met spoed bijeen om uitwegen te zoeken uit de energiecrisis. Minister Jetten en zijn collega’s gaan overleggen over specifieke noodmaatregelen’, zegt Tsjechië, dat de EU dit halfjaar voorzit.

5 reacties

 • Hendrik Horden

  3 maanden geleden
  Zal een interessant overleg gaan worden; er is geen eenduidige aanpak; belangen per EU-lidstaat verschillen enorm. Met winter op komst rest er niet heel veel tijd meer. EU bewijst weer een meerkoppig monster te zijn dat voornamelijk achter de feiten aanloopt.
 • petra damme

  3 maanden geleden
  Zijn ze lekker vlot mee.
 • bart verplak

  3 maanden geleden
  EU overleg. Nergens verstand van. Gaat weer miljarden kosten.
 • Robert De Jong

  3 maanden geleden
  Spoedoverleg, wat een slapers onze EG leiders, het is al 6 maanden crisis en bekend dat er een energiecrisis uitbreekt aankomende winter en navolgende jaar. Waaronder niet eerder scenario's opgesteld? Politici blijven gewoon ambtelijk denken en acteren alles op de lange baan rot het schaap verdronken is.
 • Robin Mulder

  3 maanden geleden
  Nu al? Het is al bijna winter en we weten al een halfjaar wat ons te wachten staat.Minder consumptie is het enige wat ze verzonnen hebben.