State of Art eigenaar Albert Westerman bij zijn Porsche.
Volledig scherm
State of Art eigenaar Albert Westerman bij zijn Porsche. © Raphael Drent

Steenrijke Achterhoekse oprichter kledingmerk State of Art overleden

LICHTENVOORDE - De oprichter van het Nederlandse kledingmerk State of Art, Albert Westerman, is zondag overleden in zijn woonplaats Lichtenvoorde. Hij is 75 jaar geworden, zo blijkt uit overlijdensadvertenties.

Westerman is een telg uit een textielfamilie uit de Achterhoek. Zijn vader startte in 1936 samen met zijn zus een atelier in gebreide babykleding op, zo vermeldt de website. Albert Westerman Jr. kwam in 1965 na zijn opleiding aan de HBS op zijn 22ste in dienst bij Tricotagefabriek Albert Westerman, zoals het bedrijf op dat moment heette. Hij volgde tegelijkertijd een opleiding aan de Hogere Textiel School. Tien jaar later zou hij zijn vader opvolgen als algemeen directeur. 

Zelf richtte hij in 1986 het herenmodemerk State of Art op. In veel grote plaatsen in Nederland is een State of Art-winkel gevestigd.

Westerman was een Porsche-verzamelaar en rallyrijder. Hij zou zeker 50 oldtimers in bezit hebben. Volgens Quote was hij multimiljonair.

Albert Westerman met zijn zoon Robert
Volledig scherm
Albert Westerman met zijn zoon Robert © Van Der Velde Leo
  1. Flinke domper voor verpleegkundigen: 'gratis vliegticket-actie' loopt niet volgens plan

    Flinke domper voor verpleeg­kun­di­gen: 'gratis vliegtic­ket-ac­tie' loopt niet volgens plan

    Een gezamenlijke actie van KLM en beroepsvereniging V&VN om verpleegkundigen en verzorgenden te bedanken voor hun harde werk tijdens de coronacrisis is niet helemaal volgens plan verlopen. Hulpverleners die behoefte hebben aan vakantie konden zich verspreid over drie dagen opgeven om kans te maken op een gratis vliegticket. Maar door de overweldigende belangstelling moesten twee inschrijfmomenten op het laatste moment worden geschrapt. Verpleegkundigen reageren teleurgesteld.
  2. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.