T-mobile is in Nederland nu groter qua mobiele klanten dan VodafoneZiggo.
Volledig scherm
T-mobile is in Nederland nu groter qua mobiele klanten dan VodafoneZiggo. © ANP

T-Mobile nu tweede speler op mobiele-telefoonmarkt en passeert VodafoneZiggo

Telecomprovider T-Mobile Nederland heeft vorig jaar meer nieuwe mobiele klanten verworven. Door de overname van Tele2 kreeg het concern er bovendien in een klap zo'n 1,3 miljoen klanten bij. Daarmee haalt T-Mobile concurrent VodafoneZiggo in en komt het op de tweede plek te staan na marktleider KPN qua aantal mobiele klanten.

T-Mobile telde eind december samen met Tele2, dat in het begin van 2019 ingelijfd werd, dik 5,6 miljoen mobiele klanten. Ter vergelijking, VodafoneZiggo had eind vorig jaar afgerond 5 miljoen mobiele klanten. Het aantal mobiele klanten bij T-Mobile steeg in 2019 op eigen kracht met ruim driehonderdduizend. De omzet uit mobiele diensten lieten de totale opbrengsten stijgen tot 1,9 miljard euro, een groei van 2 procent.

Het aantal klanten bij T-Mobile met een abonnement voor vaste telefonie en thuisinternet steeg tot 619.000. In het vierde kwartaal profiteerde het telecombedrijf van veel vraag naar zijn nieuwe combi-abonnement, dat klanten die mobiele telefonie en thuisinternet afnemen voordeel biedt. Daarmee wil T-Mobile meer klanten in die tak winnen. Het concern hoopt om in 2023 minimaal 1 miljoen mensen met een telefoon- of internetaansluiting thuis te hebben.