Een automobilist vult zijn auto met benzine bij een pompstation.
Volledig scherm
PREMIUM
Een automobilist vult zijn auto met benzine bij een pompstation. © ANP / ANP

Tanken toch weer duurder en duurder: ‘Prijs komt dit jaar niet meer onder de 2 euro’

Van de korting op belasting op benzine is bij veel tankstations nog weinig te merken. De gemiddelde prijs voor een liter Euro 95 ligt deze week alweer op 2 euro 15.  Benzine zou toch goedkoper worden? En gaat die prijs nog verder stijgen? 

38 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  @Martin: Als je 100 km per uur rijdt in plaats van 130, stoot je 22 procent minder stikstof uit en 14 procent minder CO2. En met 8 miljoen benzineauto's in Nederland scheelt dat nogal. En bij 100 km/u verbruik je zo'n 14 procent minder brandstof dan bij 130 km/u. Hoef ik het niet te hebben over bandenspanning, uitrollen, remmen op de motor enzovoorts. Maar blijf jij maar lekker hard scheuren, hoor. Ik zie mijn geld liever minder onnodig mijn beurs uitvliegen.
 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  Ik heb geen afspraak gemaakt Elbert, het werd mij opgedragen. als je echt denkt dat je het klimaat gaat redden door 20km minder hard te rijden dan ben je wel erg goedgelovig.
 • Elbert Jansen

  1 maand geleden
  Dat de benzineprijzen hoog zijn weten we allemaal. Maar ik dacht dat er een afspraak gold dat we overdag 100 km per uur zouden rijden om de doelstellingen van het klimaat te halen. Ik hou mij netjes aan die afspraak. Misschien iets er boven of eronder. Maar kennelijk hebben anderen daar schijt aan, want ze vliegen je massaal voorbij. We hebben er toch schijt aan? De voordelen van zuiniger rijden: brandstof besparen, veiligheid, milieu. Nee crisis of niet we racen maar door, want we hebben haast
 • Bart Jansen

  1 maand geleden
  Doen onze Boeren ook al jaren. Te nat, te droog...
 • M van Raaij

  1 maand geleden
  Oliemaatschappijen maken miljarden winst. Telkens hebben ze een smoes als: dure dollar, Oekraine, Corona nasleep, etc etc. Nu hebben ze ook over klimaatmaatregelen. Ja ze verkopen CO2 uitstotende activiteiten aan kleine, niet zichtbare bedrijven. Winst is het enge wat telt. Maatschappelijke betrokkenheid.......... Dat hebben oliemaatschappijen nog nooit gehad.