Disney-ceo Bob Iger samen met Minnie Mouse op de Walk of Fame in Hollywood.
Volledig scherm
Disney-ceo Bob Iger samen met Minnie Mouse op de Walk of Fame in Hollywood. © EPA

Topman Disney stapt uit raad van bestuur Apple

De topman van entertainmentbedrijf Walt Disney, Bob Iger, is uit de raad van bestuur van Apple gestapt. Dat heeft het techbedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Iger heeft zijn functie bij Apple dinsdag neergelegd. Dat was ook de dag dat Apple aankondigde per 1 november te starten met de eigen videostreamingdienst. Daarmee komt het techbedrijf steeds meer in het vaarwater van Walt Disney, dat recent de eigen streamingdienst Disney+  is gestart. De rol van Iger bij Apple kwam mede daardoor onder druk te staan.

Iger zat sinds 2011 in de raad van bestuur en was een  vriend van Apple-grondlegger Steve Jobs, die op zijn beurt tot zijn dood in 2011 in de raad van bestuur zat van Disney.

,,Apple is een van ’s werelds meest bewonderde bedrijven, bekend om de kwaliteit en integriteit van zijn producten en zijn medewerkers, en ik ben voor altijd dankbaar dat ik als lid van de raad van bestuur heb mogen dienen’’, laat Iger in een verklaring weten.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”