Apres ski in Fiss onder de Sonnenbahn.
Volledig scherm
PREMIUM
Apres ski in Fiss onder de Sonnenbahn. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Topman van vakantiegigant Sunweb ziet maar één toekomst: minder vliegen

Vakantievieren zal drastisch veranderen. Het gaat naar minder ver, minder vervuilend, en minder wintersport. Dat komt niet alleen door corona, maar is ook door onrust over het milieu. Topman Mattijs ten Brink van Sunweb Group, de tweede touroperator van Nederland, gooit er het roer voor om. ,,De enige oplossing is minder vliegen.’’

2 reacties

 • Jan Jansen

  2 weken geleden
  Geef iedere Europeaan een quota aan vlieg kilometers die vrij verhandelbaar is. Door dat quota dan regelmatig af te romen wordt het vliegen vanzelf minder en de lucht schoner. Zo worden al jaren de boeren behandeld met succes. Er zijn er maar weinig meer van over en ze hebben hun uitstoot al met meer dan 60% gereduceerd. Hierbij kan de QR code van grote dienst zijn.
 • A. v.d. Hoog

  2 weken geleden
  Het zal wel aan mij liggen. Schiphol zegt dat de CO2 / fosfaat uitstoot niet groot is en ze mogen van de regering gewoon doorvliegen terwijl de boeren hun bedrijven moeten halveren volgens die grapjas van D66. Nu gaat een touroperator promoten om niet te vliegen omdat de milieu belasting te groot en vervuilend is. Wat is er nu eigenlijk aan de hand is vliegen vervuilend zodat ze ook moeten halveren net als de boeren of klopt er van het een of ander geen meter van.
 1. Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’
  reacties

  Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’

  Het einde van de harde lockdown is na een onstuimige periode eindelijk in zicht. Winkels en contactberoepen kunnen weer de deuren openen en studenten mogen weer de schoolbanken in. Bij ondernemers in de cultuursector overheerst het onbegrip: zij blijven de komende anderhalve week nog gesloten. De reacties op de persconferentie zijn dan ook wisselend. ,,Ik vraag me ook af waar het verstand van het kabinet is gebleven.”