Volledig scherm
© AP

Trump blokkeert overname Qualcomm door chipgigant Broadcom

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een decreet ondertekend waarmee de overname van Qualcomm door chipgigant Broadcom wordt tegengehouden. De staatsveiligheid van de Verenigde Staten zou met de miljardenovername in het geding komen, zo staat in het besluit.

Trump volgt daarmee het advies op van het Amerikaanse overheidsorgaan CFIUS dat overnames door buitenlandse bedrijven onderzoekt. Broadcom is van oorsprong een Amerikaans bedrijf, maar is in Singaporese handen.

Qualcomm was vooralsnog niet happig op de toenadering door Broadcom. Een van de struikelblokken was de overnameprijs. Broadcom bood voor Qualcomm 121 miljard dollar, plus de overname van 25 miljard schulden.

Broadcom is bezig zijn hoofdzetel van Singapore naar de VS te verleggen. Dat moest de vijandelijke overname vereenvoudigen.

  1. Ik heb mijn Facebook-account verwijderd
    PREMIUM
    DE WEEK VAN PHLIPPEN

    Ik heb mijn Fa­cebook-ac­count verwijderd

    Of Nix, de topman van het data-analyse bedrijf dat de Amerikaanse kiezer probeerde te manipuleren, uiteindelijk een holle blaaskaak is, moet nog gaan blijken. Nix schepte deze week op over hoe zijn psychologische profielen met behulp van facebook data hebben gezorgd voor Trump's overwinning. Campagnestrateeg Steve Bannon die Nix had aangehaald, zei gisteren in The Financial Times dat het larie is. "Die psychologische profielen werkten helemaal niet", aldus Bannon.