Volledig scherm
foto ter illustratie © Koen Verheijden

Vakbond: Nog voor de zomer acties ziekenhuispersoneel

Ziekenhuismedewerkers zoals artsen en verpleegkundigen gaan volgens vakbond FNV Zorg & Welzijn nog voor de zomer actie voeren voor betere arbeidsvoorwaarden en hogere salarissen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft, zo stelt de vakbond, vandaag na maanden onderhandelingen een volstrekt onacceptabel eindbod gedaan: een loonsverhoging van gemiddeld 2,5 procent voor een tweejarige cao. De FNV had aangestuurd om plus 3,25 procent. 

De vakbondsleden hebben vanavond besloten om NVZ een ultimatum te stellen om voor 24 juni met een beter bod te komen. Als er niks gebeurt, zullen er acties komen. In de verschillende ziekenhuizen worden acties gehouden, van handtekeningenacties en poortacties, tot het draaien van zondagsdiensten. Ook stiptheidsacties, het strikt volgen van werk- en dienstroosters, worden voorbereid.

Er is volgens de FNV vooral onvrede over de voorgestelde loonsverhoging. ,,De ziekenhuiswerkgevers komen nauwelijks tegemoet aan onze eisen. De stijging die ze voorstellen is een flinke belediging. De cao verliep al op 31 maart, dus de verhoging van 3,25 procent lijkt behoorlijk, maar zou pas in november in gaan. Dat is echt veel te weinig. Zeker in de huidige arbeidsmarkt met grote tekorten in de zorgsector”, zegt FNV-bestuurder Elise Merlijn. 

FNV Zorg & Welzijn wil het liefste een cao met een salarisverhoging van 5 procent voor de 200.000 ziekenhuismedewerkers in Nederland. Ook wil de vakbond dat medewerkers een extra toeslag op hun loon ontvangen wanneer er een beroep wordt gedaan op extra inspanningen zoals het plotseling overuren moeten draaien. 

Volgen Elise Merlijn staan de werkgevers - georganiseerd in de NVZ - volledig los van de werkelijkheid. ,,Zeker in tijden van tekorten op de arbeidsmarkt in de zorg is het belangrijk om medewerkers en toekomstige medewerkers een perspectief te bieden. Dat komt met dit lage bod steeds verder uit zicht.” De FNV wil verder betere afspraken over arbeids- en rusttijden en over de instroom en het behoud van medewerkers. ,,Het altijd maar beschikbaar zijn moet aan banden worden gelegd. En er moet in roosters meer rekening worden gehouden met persoonlijke omstandigheden van werknemers. Langer werken is één ding, maar het is van groot belang dat dit op een gezonde en plezierige manier gebeurt. De afspraken die de NVZ hierover wil maken, zijn absoluut onvoldoende.”

De NVZ zegt zich tot het uiterste te hebben ingespannen om tot een akkoord te komen. Voorzitter van de NVZ onderhandelingsdelegatie, Gita Gallé, is teleurgesteld over de reactie van de werknemersorganisaties. De werkgeversdelegatie heeft nu besloten het voorstel als eindbod aan te bieden aan de werknemersorganisaties en hen gevraagd uiterlijk op 24 juni hierop te reageren.