Duitsland heeft goedkeuring van gaspijpleiding Nord Stream 2 opgeschort. De bondsregering hoopt de toevoer van Russisch gas in de zomer van 2024 te beëindigen, zo klinkt het op het Duitse ministerie van economische zaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Duitsland heeft goedkeuring van gaspijpleiding Nord Stream 2 opgeschort. De bondsregering hoopt de toevoer van Russisch gas in de zomer van 2024 te beëindigen, zo klinkt het op het Duitse ministerie van economische zaken. © AP

Van het Russisch gas af is voor het ene land makkelijker dan voor het andere

Eerder deze week riep het Europees Parlement op tot een totale ban op Russische olie en gas. De wil om Russisch gas uit te bannen is er, maar daadwerkelijk stoppen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pakken Europese landen het aan?

2 reacties

  • frank jansen

    4 maanden geleden
    Duitsland staat er het slechts voor. Terwijl er al 100.000 soldaten aan de grens met Oekraïne stonden sloot Duitsland 3 kerncentrales. Die schaffen dass wieder nicht.
  • TG Vogel

    4 maanden geleden
    De aardbeving schade in Groningen direct ruimhartig vergoeden. Desnoods een miljoen euro per ernstig geval. Volop Gronings gas naar boven pompen voor de inwoners van Nederland. Daarnaast voor de huidige hoge prijs naar het buitenland exporteren. (Dat laatste kan gebruikt worden om de aardbeving schade mee te betalen en de extreme belasting op aardgas te verlagen)