De Canadese vicepremier Chrystia Freeland tijdens haar inauguratie als eerste vrouwelijke minister van Financiën in Canada (18/08/2020)
Volledig scherm
De Canadese vicepremier Chrystia Freeland tijdens haar inauguratie als eerste vrouwelijke minister van Financiën in Canada (18/08/2020) © AFP

VS en Canada begraven strijdbijl in aluminiumconflict

De regeringen van de Verenigde Staten en Canada leggen hun handelsconflict van de afgelopen maanden bij. De regering-Trump maakte dinsdag bekend dat de 10 procent importbelasting op Canadees aluminium wordt afgeschaft, mits de aluminiumimport uit Canada beperkt blijft. Canada maakte daarop bekend dat het geen gevolg zal geven aan eerdere dreigementen met vergeldingsmaatregelen.

  1. Ook Britse aandeelhouders Unilever geven goedkeuring aan verhuizing uit Nederland

    Ook Britse aandeelhou­ders Unilever geven goedkeu­ring aan verhuizing uit Nederland

    De Britse aandeelhouders van was- en levensmiddelenconcern Unilever zijn vandaag akkoord gegaan met de voorgenomen verhuizing van het bedrijf naar het Verenigd Koninkrijk. Unilever kent nu nog zowel een Brits als een Nederlands onderdeel en hoofdkantoren in Londen en Rotterdam. De Nederlandse aandeelhouders stemden in september al in met het plan om de bestaande hoofdkantoren samen te voegen in Londen.