Volledig scherm
Een stand van Huawei op de PT Expo beurs, vorige maand in Beijing. © AP

‘VS staan zaken doen met Huawei langer toe’

De Amerikaanse regering is van plan een vergunning te verlengen die het voor bedrijven mogelijk maakt om met het Chinese Huawei handel te drijven. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times op basis van gesprekken met ingewijden.

Het ministerie van Handel zette Huawei in mei van dit jaar op een zwarte lijst, omdat de maker van smartphones en telecomapparatuur een gevaar voor de Amerikaanse nationale veiligheid zou zijn. Om bedrijven de tijd te geven zich aan te passen, gaf het ministerie hen tijdelijk respijt, zodat ze toch zaken konden blijven doen met Huawei. Die licentie liep maandag af, maar wordt volgens de krant dus verlengd.

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.