Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?

De inflatie in de eurozone is in augustus gestegen naar een nieuw recordniveau van 9,1 procent, aangejaagd door de aanhoudend hoge prijzen voor energie en levens- en genotmiddelen. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zei eerder op de dag dat in Nederland de inflatie in augustus is uitgekomen op een record van 13,6 procent. Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?

19 reacties

 • Cor Kok

  3 weken geleden
  Ik ben een beetje moe van dit gezeur. Tja dan moet het maar een jaartje iets minder. Als ik zo om me heen kijk zie ik er niets van dat wij het zo slecht hebben. Een kennis die vaak moppert rookt een pakje sigaretten per dag en in een grote benzine slurpende auto. Ook geen medelijden mee. Tuurlijk zullen er mensen zijn die het minder hebben een oplossing zoeken helpt beter dan klagen.
 • J.P.M. Keurentjes

  4 weken geleden
  Heel veel mensen verlaten hun geboorteland, om dat ze denken dat het ergens anders beter is ,als ik zo de meeste reacties hier http://lees.is er een grote emigratie golf op komst ,dus Hugo wacht maar even met de bouwplannen.
 • Andre Eggerding

  4 weken geleden
  @ GeertLoermans,sinds de invoering van de EU is het aantal voedselbanken drastisch toegenomen. De visserij niet vergroend omdat Frankrijk dat tegenhoudt. De gezamenlijke inkoop van Corona vaccins was een flop. Zijn we de grootste netto betaler in de EU. Wordt de rente kunstmatig laag gehouden en middels de ECB zijn de geldpersen aangezet met een inflatie als nooit eerder voortgekomen. De open grenzen voltooien het drama.
 • Willem Keizer

  4 weken geleden
  Wij zijn geen Kaaskoppen maar Schaapkoppen! Keurig in kudde achter de Herder aan lopen!
 • E.M.C. Beumer

  4 weken geleden
  Ik ben het helemaal eens met @Marijke Wissink en @J. Crijns. Als voorbeeld: waarom heeft NL als enigste een Stikstof "probleem" in Europa. Omdat nu duidelijk is dat al die andere landen die ... instructies van Brussel totaal naast zich neer leggen en dus of helemaal niet hebben gemeten of alsnog weigeren de cijfers te leveren. Tja en dan heb je als enige een probleem. Als de gemiddelde bakker straks 12 keer zoveel voor zijn energie moet betalen, kost een brood dus straks gemiddeld Euro 20,- !!