Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Waarom kiezen we ervoor alleen armoede onder kinderen te verbieden?

columnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

5 reacties

 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Kinderbijslag afschaffen. Beleid richten op halveren aantal kinderen. De wereld is overvol.
 • janv meulen

  2 maanden geleden
  Gooi het Binnenhof helemaal plat , slopen en bouw voor 100 Miljoen een heel nieuw gebouw , wat aan de eisen voldoet ! Hoeft niet allemaal super lux te zijn. , voor het geen wat er in gebeurt . Het geld wat overblijft gebruiken voor kinderarmoed bestrijden !!!
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Hoeveel zou Irene verdienen, misschien kan zij nog wel wat missen. Natuurlijk is armoede vreselijk, maar een socialistische "heilstaat" zal het er volgens mij niet beter op maken.
 • Joris Goedbloed

  2 maanden geleden
  Sprak een medewerker van de voedselbank Arnhem vorige week en die wist mij te vertellen dat het aantal aanvragen enorm gestegen is in korte tijd. Over de duizend inmiddels. Arnhem had al een groot armoede probleem. Denk dat de gemeente Arnhem er nog meer bovenop moet gaan zitten en drastische maatregelen nemen om uit deze vreselijke neergaande spiraal te komen. Iedereen heeft in NL het fundamentele recht op eerlijk delen in welvaart....
 • J Thijs

  2 maanden geleden
  Helaas is da zo, jammer dat de grootste partij in Nederland in de peilingen steeds hoger staat. Dus meer armoede en grotere voedselbanken. De armoede van onszelf en ons kiesstelsel.