Sandra Phlippen
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Phlippen © Joost Hoving

Waarom we niet bang moeten zijn om te investeren in kunstmatige intelligentie

de week van phlippenSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

Het kabinet trekt 1 of 2 miljard euro uit om mee te kunnen in de race om kunstmatige intelligentie. Dat is een halfslachtige poging om te concurreren met giganten als China en de Verenigde Staten. Deze landen zijn niet alleen veel verder dan wij op het gebied van kunstmatige intelligentie, jaarlijks trekken zij ook nog eens meer dan het tienvoudige uit om voorop te blijven.

Dat wij er niet vol voor gaan, komt volgens mij door de angst dat deze technologie onze manier van leven ingrijpend kan veranderen. Die angst is deels terecht, maar juist daarom zullen we er vol in moeten stappen, zodat we zelf aan de knoppen van de algoritmen kunnen zitten die ons dagelijks leven sturen.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”