Een olie-faciliteit in Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een olie-faciliteit in Rusland. © REUTERS

Waarschuwing voor steeds zwaardere sancties: ‘We storten ons in diepe recessie’

hoogleraarWoensdag maakte de Europese Commissie het plan bekend voor een complete boycot van Russische olie. Het Westen moet oppassen met steeds zwaardere sancties tegen Rusland aan te kondigen, waarschuwt Harald Benink, hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg. 

7 reacties

 • Marleen Verstraeten

  1 maand geleden
  Die hoogleraar zou eens bij zin collegas ten rade moeten gaan, over he je omgaat met een psychopaat of met een narcist die het niet boeit hoeveel schade hij aanricht, maar die wél afhankleijk is van de steun in eigen land. Pas als je die steun ondemijnt valt zijn macht aan duigen. en dat doe de sancties dus wél. Ff tanden op elkaar met zn allen, beter de sancties dan russische tanks in je wijk.
 • M Reuvers

  2 maanden geleden
  vind het gewoon bangmakerij. De economie is er toch niet meer voor Jan met de pet. Dus waarom zou je je eigen druk maken. Werkelijk alles aan geld in Nederland wordt door de elite weggepolariseerd, de gewone man kan zijn vaste lasten nog niet eens betalen, dus waarom?
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  We moeten helemaal niet oppassen met sancties,het is vervelend en ook schadelijk voor onze economie,maar het is de enige manier om Rusland op zijn plaats te zetten,en herstellen zullen we veel sneller dan rusland
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het is vervelend maar Poetin is de verliezer,zijn economie is ter grootte van de benelux,alleen jammer dat er zoveel schade ontstaat
 • Rolf Uijt den Bogaard

  2 maanden geleden
  Dit is nou net wat Poetin heeft beoogd, door sancties krijgen we koekje van eigen deeg (het zogenaamde boemerang effect dus)