Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter M. Dorrenboom

Wat als je eerder overlijdt dan je huisdier

De liefde voor hun huisdier is voor sommige mensen bijna grenzeloos. Maar wat als het baasje eerder komt te overlijden; wie bekommert zich dan over je poes? Zo regel je dat.

De meeste mensen denken wel na over hun nalatenschap, maar hebben geen idee wat er na hun dood met hun verweesde huisdier moet gebeuren. Als er niets is geregeld, is de kans groot dat zo’n dier in het asiel belandt. Dat is niet nodig, want net als de verdeling van bezittingen kun je ook de zorg voor een huisdier vastleggen in een testament. Notaris Aniel Autar, woordvoerder van notariële specialistenvereniging EPN, legt uit hoe.

  1. ‘Hypotheekadviseur vangt geld voor doorverwijzen klant naar energieverkopers’

    ‘Hypotheek­ad­vi­seur vangt geld voor doorverwij­zen klant naar energiever­ko­pers’

    Hypotheekadviseurs krijgen geld van commerciële partijen als keukenboeren, installateurs van zonnepanelen en energiebedrijven voor elke nieuwe klant die zij aanbrengen. Die vergoeding kan van een paar tientjes oplopen tot honderden euro’s. De eigen beroepsorganisatie van hypotheekadviseurs, de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP), trekt hierover aan de bel: ,,Klanten hebben vaak geen idee.’’