Veel techbedrijven ondersteunen het voorstel voor een wereldwijd systeem.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel techbedrijven ondersteunen het voorstel voor een wereldwijd systeem. © REUTERS

Wat betekent het voor Nederland? En nog negen vragen over wereldwijde winstbelasting

De deal wordt al historisch genoemd. In een poging belastingontwijking tegen te gaan, hebben de G7-landen afgelopen weekend in Londen afgesproken dat multinationals in de toekomst ten minste 15 procent winstbelasting moeten betalen. Maar hoe haalbaar is dat plan? Tien vragen.

 1. Alina Bijl (21) strijdt vóór jongeren en tégen het leenstelsel: ‘Dat systeem is de wereld op z'n kop’
  PREMIUM

  Alina Bijl (21) strijdt vóór jongeren en tégen het leenstel­sel: ‘Dat systeem is de wereld op z'n kop’

  Ingegeven door torenhoge studieschulden, onbetaalbare huizenprijzen en sociaal knellende coronamaatregelen, bijt een groeiende groep jongeren van zich af en laten ze hun stem horen. Als kersverse voorzitter van FNV Young&United en SER-lid werpt Alina Danii Bijl (21) zich nadrukkelijk op als voorvechter van een betere sociaal-economische positie van haar generatie. ,,Jongeren worden weer lid van een bond.’’
 2. KNVB wilde Snollebollekes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan
  2

  KNVB wilde Snollebol­le­kes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan

  Voetbalbond KNVB heeft tevergeefs geprobeerd om de EK-reclame van supermarktketen Jumbo van de televisie te krijgen of in ieder geval te laten aanpassen. De bond stuurde een brief naar Jumbo, waarin hij zich beklaagde over de reclamespot met de Snollebollekes en de populaire ‘juichcape’ waarvoor klanten van de supermarkt kunnen sparen. In een reactie liet Jumbo de KNVB weten de campagne zo te laten.