Gianmarco Tutone (rechts) gebruikt in zijn snackbar in Rotterdam papieren rietjes, maar met een laagje recyclebaar plastic eromheen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gianmarco Tutone (rechts) gebruikt in zijn snackbar in Rotterdam papieren rietjes, maar met een laagje recyclebaar plastic eromheen. © Robin Utrecht

Wegwerpplastic in de ban, snackbars zoeken alternatief: ‘Frietje zal duurder worden’

Rietjes, bestek en wattenstaafjes van wegwerpplastic zijn sinds dit weekend verboden. Snackbars en supermarkten moesten een deel van hun assortiment en verpakkingen vervangen. ,,De kans is groot dat een bakje friet duurder wordt.’’

19 reacties

  • Ger Pett

    2 jaar geleden
    Vijftig jaar geleden, papieren zak, vierkant of punt, vorkje van hout, dus gewoon ,naar de oude verpakkingswijze, kost niets meer ,maar enkele jaren geleden ,slechte aardappeloogst ,gelijk friet duurder ,en wanneer er aardappels in overvloed zijn, hebben de patatbakkers weer een ander smoesje ,als het duurder en duurder wordt ,kiezen de mensen toch voor een gezondere hap! of zelf bakken ,nog beter,je kunt je zelf ook uit de markt prijzen,die kant gaat het op,en anders maar naar de haphoek.
  • F. Roelofs

    2 jaar geleden
    Puntzak en houten vorkje: opgelost!
  • J. Cornelissen

    2 jaar geleden
    Nu ligt het aan de papieren bakjes, vorkjes en rietjes dat de producten duurder moeten worden. Anders waren het de aardappelen wel geweest. Zucht
  • Jan Johannes

    2 jaar geleden
    De friet is vaak niet te eten en dan duurder maken omdat vorkje en bakje van ander materiaal moet. Ga terug naar eigen gemaakte friet in puntzak en houten vorkje kon in de vorige eeuw ook en de friet was niet van die uitgemergelde fabrieksbagger . En dan mag het van mij wel wat kosten. Gelukkig zijn er cafetaria’s die het wel zo doen voor een goede prijs. Weg met al die plastic meuk van chinees speelrotzooi tot 3 dubbele verpakkingen enz.
  • M. van het Genoegen

    2 jaar geleden
    Waarom duurder papieren zakjes en vorkjes bestaat al zolang dat is niks nieuws, ze doen nu net of ze het wiel opnieuw moeten uitvinden.
  1. Douanedirecteur streed jaren tegen nietsontziende bendes: ‘Partijen cocaïne vlogen ons om de oren’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Douanedi­rec­teur streed jaren tegen nietsont­zien­de bendes: ‘Partijen cocaïne vlogen ons om de oren’

    Als piepjonge grenswachter haalde hij gesmokkelde sigaretten uit de loop van een Leopard-tank, als ervaren rot knokte hij in de Rotterdamse haven tegen nietsontziende drugscriminelen. Maar na bijna een halve eeuw bij de douane houdt regiodirecteur Jan Kamp (66) het voor gezien. Hij gaat ze missen, de collega’s, de containers en de cokevangsten.
    Rotterdam, Uithuizermeeden, Elspeet, Groningen