Exterieur van Zeeman.
Volledig scherm
Exterieur van Zeeman. © ANP

Zeeman voorziet tientallen winkelsluitingen

Textielsuper Zeeman gaat de komende jaren waarschijnlijk tientallen winkels sluiten in Nederland. Toch gaat het nog goed met de zaken, vertelt topman Erik-Jan Mares in gesprek met persbureau ANP.

Hij wijst erop dat de omzet in Nederland ondanks de lastige kledingmarkt blijft groeien. De kunst is volgens hem om tijdig slechtlopende winkels te sluiten en alert te blijven op mogelijkheden om ergens toch nog een filiaal te openen.

De budgetkledingwinkel heeft nu nog 502 Nederlandse filialen. Mares verwacht dat het winkelbestand hier over vijf jaar is geslonken tot 430 á 440 stuks.

Online

,,Maar we openen ook nog steeds winkels, binnenkort bijvoorbeeld in Apeldoorn”, benadrukt de topman. ,,En we zien sluitingen vaak al een jaar van tevoren aankomen en kunnen het personeel daardoor meestal herplaatsen in andere vestigingen.”

Zeeman sluit al jarenlang winkels in Nederland. De reden is dat de Nederlandse consument vaker online zijn kleding koopt. Zeeman investeert daarom meer in online-activiteiten. 

Buitenland

Zeeman is al jaren succesvol in het buitenland. Daar heeft het concern bijna 700 winkels, vooral in België, Duitsland en Frankrijk. In Spanje is Zeeman erg populair. Daar wil het kledingconcern flink gaan groeien.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”