Zo reageert Nederland op de persconferentie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’

reactiesNa een winterslaap van ruim vijf weken gaat Nederland vanaf morgen bijna helemaal van het slot. De culturele sector mag onder voorwaarden weer open, net als restaurants en cafés. Ook mogen evenementen onder strenge voorwaarden weer worden gehouden. Waar horecaondernemers in jubelstemming verkeren, overheerst in de evenementensector diepe teleurstelling. ,,Met verbijstering hebben wij naar deze schertsvertoning gekeken.”

23 reacties

 • Mirjam Wichhart-Goldman

  4 maanden geleden
  Nou meneer Zegers, het is wel heel erg kort door de bocht: verplichte vaccinatie. Mogen ongevaccineerden, überhaupt iedere burger, zelf uitmaken wat er wel of niet met hun lijf gebeurt. Daarbij komt dat dhr. Gommers in het AD te kennen had gegeven dat van de ziekenhuisopnames 60% uit gevaccineerden bestond. Stop nou eens eindelijk de hetze tegen ongevaccineerden. Gevaccineerden kunnen net zoals ongevaccineerden besmetten. Respecteer ieders keuze!
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Egoïstische betweters die nog steeds om het hardst roeptoeteren dat er met bijna 6.000.000 miljoen slachtoffers niks aan de hand is om hun eigen belangen te behartigen zijn een soort van asociaal wereldvreemd en vooral breinloos uitschot. Het is dezelfde onbenullige en schandalige opvatting als die van de Holocaust ontkenners,dat waren ook maar 6 miljoen slachtoffers,bah.
 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  Op de persco is er géén wetenschappelijke en juridische onderbouwing gegeven die rechtvaardigen dat beperkende maatregelen in februari in stand blijven. De uitvoerende macht bevind zich in staat van wetteloosheid. Er is geen A lijst virus vlgs WPG acties in NL. De VVD66 leuze is tegenwoordig: "Ben je niet voor ons, dan ben je tegen ons".
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Volgens die grafiek van Kuipers is het wel duidelijk waar de bottleneck wat betreft ziekenhuis opnames ligt. Misschien moeten die mensen van Unmute Us zich daar maar eens op gaan richten, vooral op hun achterban dus.
 • jan willems

  4 maanden geleden
  Ik wil feesten, snuiven en zuipen en de rest kan stikken dat is de mentaliteit van nu.
 1. LIVE | GGD’s sluiten testlocaties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests
  CORONAVIRUS

  LIVE | GGD’s sluiten testloca­ties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests

  Het RIVM meldde zondag 75.199 nieuwe besmettingen over de afgelopen 24 uur. Dat is een nieuw dagrecord sinds de coronapandemie begon. Het aantal nieuwe coronagevallen loopt sneller op dan de systemen kunnen registreren. En test- en vaccinatielocaties in Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn uit voorzorg gesloten vanwege de verwachte storm Corrie.Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.