ANP
Volledig scherm
© ANP

Zorgen over stijgend ziekteverzuim: ‘Maak nieuwe afspraken over ziek melden’

Mkb’ers zien het ziekteverzuim toenemen en maken zich grote zorgen, blijkt uit onderzoek van Interpolis. De verzekeraar denkt dat nieuwe regels over omgaan met ziekteverschijnselen het verzuim kunnen helpen terugdringen. Nu lopen mensen soms te lang door met klachten of blijven ze thuiswerken, waardoor herstel langer op zich laat wachten.

9 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Thuis ben je net zo ziek als op je werk. Dus niet zo snel ziek melden.
 • F.J.H. Lelivelt

  2 maanden geleden
  werkgevers laten de werknemers het liefste doorwerken en doen net of niemand ziek kan zijn behalve hen zelf.
 • Michel Fijen

  3 maanden geleden
  Dat krijg als je jaren achter elkaar mensen bombardeert met crisis op crisis op crisis! De weerstand neemt af. De hoofden van de mensen zitten overvol, er treedt een soort lamlendigheid en uitzichtloosheid op. Misschien moet er eens wat meer positief nieuws gebracht worden.
 • petra damme

  3 maanden geleden
  Elings Sorry er werkt bijna niemand meer 38 uur. Ze willen van alles ,vakantie,vrienden enz. En dan moet de baas dit opknappen omdat ze stress hebben? Er zijn mensen die echt ziek zijn en mensen die voor ieder wiswasje thuis blijven. Maar tegenwoordig blijven ze wel heel gemakkelijk thuis .
 • Peter Dusseljee

  3 maanden geleden
  Sommige reacties hier zegt al genoeg . Ziek zijn mag niet en doe je alsof . Heb medelijden met de collegas van deze helden .
 1. Massaclaim tegen de staat in de maak: ‘Gestolen 400 miljard euro terug naar gepensioneerden’
  PREMIUM
  met video

  Massaclaim tegen de staat in de maak: ‘Gestolen 400 miljard euro terug naar gepensio­neer­den’

  De politieke strijd om de honderden miljarden pensioengeld is geluwd, maar de juridische strijd gaat onverminderd door. Tegenstanders van het nieuwe pensioenstelsel vrezen dat gepensioneerden er in het nieuwe stelsel bekaaid afkomen. Ze zetten alles op alles om de schade te beperken; van massaclaim richting de staat tot meerdere rechtszaken. ,,Er is zeker 400 miljard euro van de gepensioneerden gestolen.’’