Half maart gingen de warenhuizen van de Bijenkorf na drie maanden sluiting weer open. Dat zorgde voor een feestelijk moment in onder meer Amsterdam.
Volledig scherm
Half maart gingen de warenhuizen van de Bijenkorf na drie maanden sluiting weer open. Dat zorgde voor een feestelijk moment in onder meer Amsterdam. © Bijenkorf/Kirsten van Santen

Zwaar jaar voor de Bijenkorf: bijna kwart minder omzet

De omzet van warenhuis de Bijenkorf kelderde in coronajaar 2020 met 22 procent. Het verlies kwam vooral door de wekenlange sluiting van de zeven winkels, de omzet van de fysieke warenhuizen daalde hierdoor met 44 procent. Dit werd deels gecompenseerd door de forse groei (53 procent) van de onlineverkopen. 

 1. Dit Nederlandse dorp heeft straks geen enkele kroeg meer: ‘Corona heeft veel veranderd‘
  PREMIUM

  Dit Nederland­se dorp heeft straks geen enkele kroeg meer: ‘Corona heeft veel veranderd‘

  Ooit telde het Zeeuwse dorpje Hansweert 13 cafés. Eind dit jaar valt voor de laatste kroeg definitief het doek. Uitbater Ad Linders is met café Zeelandia tegen wil en dank de langstzittende kroegbaas van het dorp geworden. Maar als slimme zoon uit een Rotterdams arbeidersgezin had hij heel andere dromen. Een carrière als hoogleraar aan de faculteit economie van de universiteit, dat leek hem wel wat. ,,Het is anders gelopen. Geleidelijk ben ik de horeca steeds meer als een roeping gaan zien.”
 2. Bijenkorf weer open: applaus voor de eerste klanten
  PREMIUM

  Bijenkorf weer open: applaus voor de eerste klanten

  Een paar minuten voor 10.00 uur zwaait de deur open van de Bijenkorf in Rotterdam. Drie maanden lang was het shopwalhalla aan de Coolsingel verboden terrein en kon er alleen online worden besteld. Maar nu de maatregelen om te winkelen (1 klant per 25 vierkante meter, met een maximum van vijftig personen) verder zijn versoepeld, is het ook voor het warenhuis rendabel weer open te gaan. ,,Eindelijk mag ik het weer zeggen: mevrouw mag ik u parfumeren?’’