Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

17-jarige opgepakt voor verkrachtingszaak Ede

EDE - Een 17-jarige inwoner van de gemeente Ede is onlangs aangehouden, omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verkrachting van een 18-jarige in een woning in Ede. Dat gebeurde in de nacht van 22 op 23 augustus. De Edese had hiervan aangifte gedaan.


De vrouw zou die nacht, tijdens de Heideweek, vanaf het station zijn meegenomen door drie onbekende mannen. Volgens de 18-jarige is ze daarna naar een woning gebracht en door één van de mannen verkracht. Een dag later meldde de Edese zich met haar ouders op het politiebureau.

De jongen die nu aangehouden is, kwam in het onderzoek al snel in beeld maar is pas na verder onderzoek in de zaak ook daadwerkelijk aangehouden als verdachte.

Vragen
De zaak kwam pas enkele weken na het incident naar buiten, nadat bij de politie meerdere vragen over de zaak waren binnengekomen. De politie werd het verwijt gemaakt niets over de zaak te willen vertellen omdat de dader mogelijk een asielzoeker is. Dat ontkende een woordvoerder stellig.

Over de nationaliteit van de jongen die nu aangehouden is, wil de politie geen uitspraken doen. Een woordvoerder wil ook niet zeggen of meer aanhoudingen worden verwacht.

De Vallei