Volledig scherm
© Roland Heitink / Persbureau Heitink

2 opgepakte reljongeren met bekeuring naar huis

EDE - De 2 opgepakte jongens van 15 en 19 jaar maandagavond zijn diezelfde avond met een bekeuring op zak weer naar huis gestuurd. Ze kregen de boete voor baldadigheid en luidruchtigheid terwijl ze bij de onlusten aanwezig waren nabij winkelcentrum De Lindenhorst in de Edese wijk veldhuizen.

Daar werden die maandagavond agenten en een politieauto bekogeld met stenen. Ook zijn die nacht 4 auto's in brand gestoken, 5 auto's vernield en zijn er ruiten bij een school ingegooid. Het lukte de politie daarbij om de 2 jongens in de kraag te vatten.

Autobranden
In de nacht daarna, van dinsdag op woensdag, werden nog eens 4 auto's op een parkeerplaats aan de Prinsenhof in Veldhuizen zwaar beschadigd door autobranden.

Theehuis
De onrust concentreert zich bij en rond winkelcentrum De Lindenhorst. Dit pand is al lange tijd verloederd en staat sinds kort helemaal leeg. Tot voor kort was er in het winkelcentrum een Marokkaans theehuis, wat voor een deel van de jongeren ook een verzamelplek was.

Oproep
De politie roept mensen nu via Facebook op om het te melden als ze verdachte personen zien tussen de geparkeerde auto’s of in de steegjes. 'Geef ons door waar ze lopen, hoe ze eruit zien en wat ze aanhebben, dan weten wij waar we moeten zoeken', aldus de politie. Ook vraagt ze om tips over de daders.

Samenscholingsverbod
Burgemeester Cees van der Knaap heeft een samenscholingsverbod ingesteld in een deel van de wijk Veldhuizen. Daarbij krijgt de politie de mogelijkheid om inwoners preventief te fouilleren

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei