Volledig scherm
foto De Gelderlander

24-jarige vrouw aangehouden voor babbeltruc in Ede

EDE - Een 24-jarige vrouw uit Amsterdam is woensdag in Ede aangehouden, omdat ze door een babbeltruc een seniorenwoning aan de Kleefsehoek zou zijn binnengegaan. Een agent zag in zijn vrije tijd rond 17.00 uur een man met een bos bloemen voor een geopende deur van een seniorenwoning staan.

De agent vertrouwde het niet en hield de man in de gaten. Niet veel later zag hij een vrouw uit de woning komen, die samen met de man wegliep.

Vaag verhaal
De agent verloor de man uit het oog, de vrouw kon hij wel staande houden. Zij kon echter niet verklaren wat ze in de woning gedaan had. Nadat ze 'een vaag verhaal' had verteld, rende ze er vandoor.

Opgepakt
Samen met andere agenten die ondertussen ter plaatse waren gekomen, kon de agent de Amsterdamse iets verderop aanhouden. Ze is overgebracht naar het politiebureau. De man is nog op de vlucht.

Meerdere woningen
Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de twee die woensdag bij meerdere woningen hebben aangebeld. Slechts bij één woning zijn de man en de vrouw ook echt naar binnen gegaan. Of ze daar iets hebben gestolen, is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei