Volledig scherm
Het voormalige verzorgingshuis De Klinkenberg in Ede. © DG

4 mogelijke azc-locaties in Ede, 1 in Lunteren, 1 in Otterlo

EDE - 4 Locaties in Ede, 1 in Lunteren en 1 in Otterlo zijn nadrukkelijk in beeld voor de huisvesting van vluchtelingen. Onder de 6 locaties zijn 3 campings, de andere 3 zijn gebouwen in Ede.

De panden zijn: het onderkomen van sociale werkvoorziening Permar (Horaplantsoen), het voormalige pand van garage Van der Kolk in Ede (Klaphekweg) en De Klinkenberg (Klinkenbergerweg). De campings zijn: de Braamhorst aan de Zonneoordlaan, Ede, de Goudsberg aan de Hessenweg in Lunteren en De Lindehof aan de Hoenderloseweg bij Otterlo.

Stappen
Ede wil via 13 stappen tot 1 of meerdere locaties komen waar in totaal meer dan 600 vluchtelingen kunnen worden ondergebracht. De locaties die nu, uit een lijst van 145 door Edenaren ingediende suggesties, zijn geselecteerd, worden de komende tijd verder onderzocht. De gemeente kijkt onder meer naar sociale veiligheid, gevolgen voor ondernemers en omwonenden en kansen voor integratie. Alle locaties zijn volgens het gemeentebestuur geschikt om minstens 200 vluchtelingen te huisvesten.

Informatiemiddag
Omwonenden kunnen donderdag 21 januari terecht op een informatiemiddag en -avond in Cultura in Ede. In maart volgt een 2e inloopsessie voor hen over de resultaten van het onderzoek.

De gemeenteraad besluit volgens plan in april op welke locaties daadwerkelijk asielzoekers zullen komen.

De Vallei