Volledig scherm
Het pand in Ede waar Monkey Town zich wil vestigen. © DG

40 bezwaren tegen speelparadijs Monkey Town in Ede

EDE - Tegen de vergunning voor een overdekte speeltuin met restaurant aan de rand van het bedrijventerrein in Ede-Zuid zijn meer dan 40 bezwaren ingediend. De fractie van Gemeentebelangen in de gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld.

De gemeentelijke commissie voor de bezwaarschriften gaat de protesten bekijken.

Het plan behelst een Monkey Town-speeltuin, maar ook een bowlingbaan, lasergame-ruimte, poolcentrum en restaurant van ruim 400 vierkante meter.

Papa's en mama's
De gemeente Ede gaf in oktober een vergunning af voor de voorziening van in totaal 3.500 vierkante meter die zou moeten komen aan de Vening Meineszstraat, nabij de AH XL. Fractievoorzitter Peter de Pater van Gemeentebelangen vindt de komst van Monkey Town 'een fantastisch idee'. „Maar de papa's en de mama's willen we graag 's avonds in Ede Centrum hebben."

Parkeren
Hij vindt dat het plan in de huidige vorm indruist tegen de campagne van het gemeentebestuur om meer Edenaren naar Ede Centrum te krijgen. Vestiging van Monkey Town in Ede-Centrum, aan de Achterdoelen, is geprobeerd maar ketste af. Volgens eigenaar Bert van den Brink van Achterdoelen is het betaald parkeren daarvan de reden. „Er is interesse genoeg, maar het ontbreekt aan betaalbare parkeergelegenheid."

De Vallei