Volledig scherm
Foto: Herman Stöver

Aangifte na open botbreuk door tackle op voetbalveld

HARSKAMP - Voetballer Benno Jansen gaat bij de politie aangifte doen. De 21-jarige speler van Harskamp werd zaterdag in de wedstrijd tegen Deventerse club Turkse Kracht hard onderuitgehaald. Hij hield er een open botbreuk aan over. De wedstrijd werd direct gestaakt.

Debiele actie
Jansen dribbelde zaterdag in het duel in de vierde klasse B op het middenveld toen hij onderuit werd neergehaald met een vliegende tackle. „Een debiele actie”, zegt Jansen een paar dagen later. „Gelukkig bedekte mijn sok mijn enkel, waardoor ik het bot niet direct zag. Maar dat het er uitstak, was wel duidelijk. Het deed vreselijk pijn.” Harskamp-trainer Bob Jansen zag het allemaal gebeuren, tot zijn afgrijzen. “Ik zag meteen dat het foute boel was. Zijn enkel lag helemaal in gort.”

Foto's
Jansen werd naar het ziekenhuis gebracht, en werd direct geopereerd. „De pijn valt nu mee. Er worden nog foto’s gemaakt en dan wordt er gekeken of alles goed zit. Is dat niet het geval, moet ik weer onder het mes.”

Geen excuses
Een delegatie van Turkse Kracht uit Deventer, meldde zich diezelfde avond nog bij het ziekenhuis. Broer Jasper – eveneens spelend voor Harskamp – ontving de twee gasten bij de ingang van het ziekenhuis. „Ze wilden hun excuses aanbieden”, aldus Jasper.

Trainer Haluk Aydogan ziet dat anders. „Wij voelden ons niet schuldig, maar wilden toch graag weten hoe het met die jongen ging. Hem beterschap wensen. Kijk, excuses aanbieden is schuld bekennen. Daar kwamen wij niet voor.”

Nog niet
De speler die de tackle maakte, kwam niet naar het ziekenhuis. „Ik heb mijn speler gebeld en gevraagd mee te gaan, maar hij kon het niet opbrengen”, vertelt Aydogan. „Nóg niet in elk geval. Hij zal in een later stadium absoluut contact opnemen.” Voor de overtreding kreeg de voetballer een gele kaart.

Volledig scherm
Moeder Anja Jansen maakte deze foto van de ongelukkige Benno. © Frank Weren

De Vallei