Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Herman Stöver

Aantal vastgestelde besmettingen met corona in Ede stijgt door

EDE - Het aantal mensen in Ede dat corona heeft, neemt toe. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM deze donderdag bekend heeft gemaakt. Er zijn nu 33 Edenaar besmet met het virus. Dat zijn er 5 meer dan woensdag.

Het aantal mensen met corona in Ede neemt gestaag toe sinds op 15 maart de eerste besmetting werd gemeld. Maandag telde het RIVM er al 23 en nu, donderdag, alweer 10 meer. Het aantal geregistreerde besmettingen stijgt in Ede harder dan in de omliggende gemeenten. 

Ernstig ziek

In Wageningen zijn zeker 4 inwoners besmet, in Rhenen 2. In Veenendaal gaat het volgens het RIVM om 7 mensen. Waarschijnlijk zijn er meer besmettingen, maar lang niet iedereen wordt getest. Alleen de mensen die ernstig ziek zijn, worden getest op het Covid-19. 

Het RIVM rekent met het aantal besmettingen per 100.000 inwoners om gemeenten beter met elkaar te vergelijken. Ede komt dan uit op 28,3. In Wageningen is dat 10,3, Veenendaal 10,7 en Rhenen 10,0 besmettingen per 100.000 inwoners.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei is wel een aantal corona-patiënten van elders opgenomen. 

Opgenomen in ziekenhuis

Het totaal aantal positief geteste patiënten in Nederlands is deze donderdag met 1019 gestegen naar 7431.

In totaal zijn nu 2151 Covid-19 patiënten opgenomen in een ziekenhuis. Er zijn al 434 mensen aan het virus overleden. De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei