Volledig scherm
De post van Essent gericht aan het COA in Ede. © DG

Achterdocht na post voor COA op locatie azc Ede

EDE - Post die op naam van het COA is bezorgd op camping De Braamhorst bij Ede voeden de twijfel bij omwonenden van het potentiële asielzoekerscentrum. Ze twijfelen over de eerlijkheid van het gemeentebestuur van Ede. Dat liet afgelopen week nog weten dat geen onomkeerbare besluiten zijn genomen over de daadwerkelijke ingebruikname van de locaties.

Omwonenden plukten dit weekend een brief van energiebedrijf Essent uit de bus gericht aan het COA als huurder van het terrein aan de Zonneoordlaan.

Contract
De VVD vroeg het gemeentebestuur daarop om opheldering. Is er al een contract tussen het COA en de vorige pachter van de camping, de Nederlandse Caravan Club, zo wilde de partij weten. De bewoners concluderen na het zien van deze brief van wel omdat de organisatie die asielzoekers opvangt voor deze locatie een contract heeft gesloten met de energieleverancier.

Onomkeerbaar
Maar het gemeentebestuur heeft de gemeenteraad dinsdag laten weten dat het COA nog geen huurder is van het terrein. Wel is er een akkoord tussen beide partijen over de overname van de huur en de ingangsdatum van het huurcontract.

Onomkeerbaar wordt de komst van asielzoekers naar drie plekken in de gemeente Ede echter pas zodra het COA en het gemeentebestuur een bestuursovereenkomst tekenen, aldus de gemeente Ede.

De Vallei