Volledig scherm
Archieffoto van zwembad de Peppel, genomen tijdens de opening van het bad op 29 april. © Herman Stöver

Afkoelen op warme herfstzondag in Ede? Buitenbad van De Peppel gaat weer open

EDE - Zon- en zwemliefhebbers opgelet: vanwege de goede weersvoorspellingen opent zwembad De Peppel in Ede zondag haar buitenbad. Ook de ligweide is beschikbaar om te genieten van de temperaturen die kunnen oplopen tot 21 graden. 

Het buitenbad van zwembad De Peppel aan de Edese Peppelensteeg  sloot half september, maar gaat zondag toch nog een dagje open. Van 11.00 tot 13.30 uur is het zwembad  toegankelijk voor ouders en verzorgers met kinderen tot 16 jaar. Vanaf 13.30 tot aan de sluiting om 15.00 uur is iedereen welkom.

Niet alleen het buitenbad is deze dag open. Ook binnen kan er worden gezwommen en de glijbanen zijn ook open. 

Volgens Tim van de Kolk, manager zwemzaken bij De Peppel, staat in de meeste buitenbaden in ons land geen water meer in de bassins. In Ede wel. Hoe kan dat?  ,,Het duurzame en natuurgezuiverde buitenbad is jaarrond gevuld met water zodat de waterplanten blijven leven.”

Bij mooi weer vaker open in najaar

Volgens Van de Kolk heeft De Peppel weinig extra werk aan het opnieuw openstellen van het buitenbad. ,,Het water wordt het hele jaar continue op kwaliteit gecontroleerd en schoongehouden. Wel zijn we gestart met het licht opwarmen van het water zodat aanstaande zondag de temperatuur rond de 20 graden zal liggen.”

Er wordt na zondag ‘van dag tot dag’ bekeken of het buitenbad dit najaar vaker open kan. ,,Als de temperatuur nogmaals boven de 20 graden komt komende weken, dan zullen we dat zeker overwegen.”

Alle openingstijden zijn te vinden op zwembadede.nl

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei