Volledig scherm
Buurtbewoners blussen de autobrand aan de Schoonenburg. © Roland Heitink

Agenten met steen bekogeld tijdens onrustige nacht vol autobranden

EDE - Jongeren in de Edese wijk Veldhuizen hebben in de nacht van maandag op dinsdag agenten en een politieauto bekogeld met stenen. Ook zijn die nacht vier auto's in brand gestoken, vijf auto's vernield en zijn er ruiten bij een school ingegooid. Dat meldt de politie.

De politie spreekt van weer een onrustige nacht in de wijk, nadat op zondagavond al eens brand was gesticht bij winkelcentrum de Lindenhorst.

Stenen
Agenten kregen maandagavond een melding dat er ruiten waren ingegooid bij een school. Ook bleken aan de Brederhorst vijf auto's vernield te zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen werd er meteen een steen naar de auto gegooid. Ook werd er een steen gegooid toen de agenten uitstapten.

Na een achtervolging te voet konden agenten twee Edenaren van 15 en 19 jaar aanhouden.

Autobranden
Net voor middernacht moest de brandweer uitrukken voor drie brandende auto's aan de Boekhorst. Een uur later was er ook een autobrand aan de Schoonenburg. De politie zegt in beide gevallen uit te gaan van brandstichting.

Burgemeester
Net als tijdens oud en nieuw was er rond het winkelcentrum maandagavond laat een groep van enkele tientallen jongeren op de been, laat de politie weten. Toen werd er ook met een steen naar een politieauto gegooid. In die auto zat toen burgemeester Cees van der Knaap. Waarom het in de nacht van maandag op dinsdag zo uit de hand is gelopen, kan de politie op dit moment nog niet zeggen.

De komende dagen moet duidelijk worden wat de twee jongens van 15 en 19 jaar precies ten laste kan worden gelegd.Een van hen wordt in ieder geval baldadigheid verweten. Ook konden ze zich allebei niet identificeren toen ze werden aangehouden.

Volledig scherm
© Roland Heitink / Persbureau Heitink

De Vallei