Hier legt regisseur Cees van Kempen uit hoe hij de film gemaakt heeft. Voor hem ligt een band en tuinslang waar de jonge wolven mee speelde, rechts de boom waar de camera hing
Volledig scherm
PREMIUM
Hier legt regisseur Cees van Kempen uit hoe hij de film gemaakt heeft. Voor hem ligt een band en tuinslang waar de jonge wolven mee speelde, rechts de boom waar de camera hing © Herman Stöver

Alleen in sprookjes eten wolven mensen, laat Cees zien met zijn film WOLF: ‘Mens moet weer in vrede leven met de natuur’

Met zijn nieuwe natuurfilm ‘Wolf’ wil filmmaker Cees van Kempen het beeld van de wolf bijschaven. Geen grotesk en angstaanjagend sprookjesfiguur meer, maar een schuchter familiedier dat belangrijk is voor de balans in de natuur. Daarvoor filmde hij onder meer in het natuurgebied Planken Wambuis in Ede.

20 reacties

 • gejah nijman

  4 maanden geleden
  Er zijn toch al wolfshonden. Iemand die indian dogs verkocht leverde later honden die uit het oostblok kwamen uit een kruising Herder/Wolf. Het zijn absoluut geen goede huishonden. Ze zijn mooi, voor het gezin best lief, maar breken uit en zijn gek op konijnen, katten en noem het maar op. Een gewone wolf in het wild kan echt best lief zijn, maar het zijn en blijven roofdieren. In duitsland woont iemand waar je wolven kan aaien. Als ze je vertrouwen zijn ze prima.
 • Jules Vismale

  4 maanden geleden
  @J. Zomers, het is echter verre van verstandig om wolven als huisdieren te houden, gelijk naar apen, neusberen, poema's, roofvogels etc. daar dit namelijk wilde dieren zijn die een overlevingsinstinct in hun genen bezitten dat je er bij deze dieren nooit meer uitkrijgt! Ze zijn niet bepaald zindelijk, ruiken vaak zeer onfris en ze zullen eenmaal als volwassen dieren geen menselijk gezag meer accepteren! Dus wees gewoon verstandig en begin hier NOOIT aan een wolf als huisdier!
 • Jan Zomers

  4 maanden geleden
  Wolven worden de huisdieren van de toekomst. Dadelijk lopen mijn buren met lieve wolfjes over straat... mijn hondje moet er even aan wennen.
 • Marleen Verstraeten

  4 maanden geleden
  'eeuwenlange volkswijsheid' werd anders een hele tijd ook als hekserij weggezet, dus laten we het dan eerst maar eens hebben over de wat feit en wat fabel is, en dan nog eens over wat het nut van fabels ooit was.. Fabels waren immer sniet bedoeld om letterlijk te nemen, vooral voor de stumpers die denken dat Roodkapje ooit echt gebeurd is. Het is toch echt triest in nederland dat er hier lui rondlopen die over de grens in extreem rechtse publikaties onzin oppakken als waarheid.
 • Jules Vismale

  4 maanden geleden
  In mijn kinderjaren zag ik wolven, panters, lynxen, ijsberen, gieren e.a. roofdieren ook als het ultieme kwaad totdat ik door geschiedenislessen leerde dat wij mensen veel gevaarlijker zijn voor elkaar dan welk dier dan ook! En wie geschiedenis goed kent kan daar genoeg gruwelijke voorbeelden van leren uit de 20ste eeuw!

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei