Volledig scherm
PREMIUM
Een kalf op de boerderij Ecofields bij Wekerom. © Herman Stover

Alleen lokaal eten op het menu in de Vallei, is dat mogelijk?

EDE - Sinaasappel, kokosmelk, olijfolie. Honderd mensen uit Ede en Barneveld schrappen deze en andere buitenlandse producten veertig dagen lang uit hun menu. Ze doen vanaf medio februari mee met de challenge ‘40 dagen eten uit de regio’.

Het is de bedoeling dat alle levensmiddelen lokaal worden betrokken. Van ontbijt tot en met avondeten en alle tussendoortjes. Dus ook koffie en thee. ,,Ja dat wordt nog een uitdaging",  zegt Jacquelien Lorkeers van Stichting Ede Marketing. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei