Dirk en Marianne van Ginkel hebben wegens het coronavirus hun meervoudig gehandicapte dochter Marjolein, die in een instelling verblijft, al vier weken niet kunnen zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk en Marianne van Ginkel hebben wegens het coronavirus hun meervoudig gehandicapte dochter Marjolein, die in een instelling verblijft, al vier weken niet kunnen zien. © Herman Stöver

Als je gehandicapte dochter corona heeft: ‘Niet bij je kind kunnen zijn, is vreselijk’

EDE - Het al weken gevreesde telefoontje kwam zondag. Marjolein (40), de gehandicapte dochter van Dirk (74) en Marianne (64) van Ginkel uit Ede, is besmet met het coronavirus. 

 1. Sterfte onder bewoners verpleeghuizen en instellingen bijna verdubbeld

  Sterfte onder bewoners verpleeg­hui­zen en instellin­gen bijna verdubbeld

  De sterfte onder bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en gehandicapten, gevangenissen en asielzoekerscentra is bijna verdubbeld. In instellingen was in week 14 (30 maart tot en met 5 april) de sterfte bijna twee keer hoger dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Carbid is hot, hoe steek je het veilig af?
  Play

  Carbid is hot, hoe steek je het veilig af?

 2. Opnieuw onrust in Arnhemse wijk Geitenkamp: één aanhouding
  Play

  Opnieuw onrust in Arnhemse wijk Geitenkamp: één aanhouding

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei