Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Herman Stöver

‘Als patiënt en als huisarts moet je geen last van hebben van krappe zorgbudgetten’

EDE - Ziekenhuizen in de regio zijn voor een deel door hun zorgbudgetten heen waardoor patiënten soms tot het nieuwe jaar moeten wachten. Huisarts Aard Verdaasdonk uit Elst (U) betreurt dit. ,,Als patiënt en als huisarts moet je hier geen last van hebben.’’

,,Ik hoop dat deze situatie snel opgelost wordt’’, zegt Verdaasdonk. Naast huisarts is hij voorzitter van de  LHV-Huisartsenkring De Gelderse Rivieren, waarin de huisartsen in het werkgebied van Ziekenhuis Gelderse Vallei samenwerken.

Dat ziekenhuis stevent op een kostenpost af van zeker 2,5 miljoen euro, te wijten aan te veel verleende zorg die door een deel van de verzekeraars waar het ziekenhuis een deal mee heeft, niet wordt vergoed.

In het nieuwe jaar

Quote

Je wilt als huisarts niet een bepaalde zorgverze­ke­raar adviseren, omdat de zorg dan wel wordt vergoed.

Wat huisarts Verdaasdonk betreft ‘is het iets dat de zorgverzekeraar met het ziekenhuis moet uitzoeken’, in plaats van dat patiënt en huisarts zich er druk om maken.

,,Het betekent dat patiënten naar een ander ziekenhuis moeten, of pas in het nieuwe jaar een afspraak kunnen maken”, zegt Verdaasdonk vanuit zijn ervaring als huisarts.

,,En de wachtlijsten worden hierdoor echt lang. Het is een beetje zoals vroeger, toen we het Ziekenfonds nog hadden. Aan het einde van het jaar is het budget op en nemen de wachtlijsten toe.’’

OPROEP

Patiënten kunnen in een deel van de Gelderse ziekenhuizen dit jaar niet meer terecht voor alle behandelingen. De ziekenhuizen zijn door hun geld heen. Vooral in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zijn de problemen groot.

Heb jij last van deze zorgstop en kun je pas over een tijd terecht in het ziekenhuis? Dan komt De Gelderlander graag met u in contact. Je kunt mailen naar redactie.vallei@gelderlander.nl of een berichtje sturen via WhatsApp op 09700-1834299.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei