Augustus 2021 in Ede. Hulpdiensten zijn bezig met de reanimatie van een 33-jarige bij een pompstation. Vergeefs: de man is al overleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Augustus 2021 in Ede. Hulpdiensten zijn bezig met de reanimatie van een 33-jarige bij een pompstation. Vergeefs: de man is al overleden. © AS Media

Ambulancepersoneel ziet niks geks aan hartfilmpje, een uur later is 33-jarige toch dood

EDE - Een oplettende pompbediende vindt het maar raar: ongeveer een uur nadat ambulancepersoneel een 33-jarige man bij het tankstation heeft onderzocht en hem in orde heeft bevonden, zit hij nog steeds in zijn auto. Hij vraagt ambulancepersoneel dat toevallig langs rijdt om nog eens te kijken. De afloop: de man bleek te zijn overleden. 

7 reacties

 • Anneke Jansen

  1 maand geleden
  Een cardioloog studeert 12 jaar universitair en heet specialist. Enn ambulanceverpleegkundige studeert 4 jaar HBO, allround een prima deskundige. Een ECG lezen is specialisme.
 • Ilse Palfenier

  1 maand geleden
  Helaas komt dat vaker voor. Niks op hart film gezien bij mijn man en hij was niet benauwd genoeg, dus namen ze hem niet mee de ambulance in om naar het ziekenhuis te brengen. Nadat ambulance personeel weg was heb ik vlak daarna opnieuw gebeld voor een ambulance. Op het moment dat ambulance er voor de 2e keer was viel mijn man neer op de grond letterlijk voor mijn voeten. Overleden. Ze zijn hem nog wel wezen reanimeren. Het ambulance personeel heeft “wegens de inschatting fout, sorry” gezegd!
 • Rob Maas

  1 maand geleden
  Als je het niet vertrouwt stuur zelf altijd aan op extra onderzoek.
 • m bruijn

  1 maand geleden
  In mijn persoonlijke medische levensloop (en die is heel lang) heb ik regelmatig gemerkt dat de manier waarop de patiënt de klachten vertelt van invloed kan zijn op de diagnose die gesteld wordt. Het is dus zaak om zo helder mogelijk de klachten te omschrijven en indien onzeker aan te sturen op nader onderzoek.
 • Ren� Uffing

  1 maand geleden
  Ook hier lijkt het er op dat weer "koppen moeten rollen". Als de patiënt in deze zelf besluut niet naar de eerste hulp te willen, wat kun je dan nog doen? Noodlot als dit is niet altijd uit te sluiten. Door de enorme claimcultuur en schuld- veroordeling krijg je straks geen mensen meer die dit werk willen of kunnen uitvoeren. Ik denk overigens de emotie van de familie te kunnen begrijpen. Maar pas "rust" hebben op het moment dat iemand de schuld krijgt daar wordt de wereld niet beter van.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei