Marco te Brömmelstroet in zijn woonwijk in Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco te Brömmelstroet in zijn woonwijk in Ede. © Herman Stöver

Angst voor files door 100.000 huizen is niet nodig, zegt deze ‘fietsprofessor’: ‘Waarom is in de file staan een probleem?’

ARNHEM/ EDE - Gelderland maakt zich zorgen dat het verkeer de komende vijftien jaar helemaal dichtslibt als er 100.000 geplande woningen bijkomen. Edenaar Marco te Brömmelstroet, hoogleraar  én inwoner van een nieuwbouwwijk, snapt dat niet. Zijn oplossing: maak van woonwijken ‘leefwijken’ en het merendeel van al onze autoritjes is niet meer nodig. 

14 reacties

 • Jan den Tien

  9 maanden geleden
  Anneke, Wegenbelasting is nog van de vorige eeuw. Je betaald houderschapsbelasting. Kosten van wegen gaan uit de algemene pot.
 • Guido de Vries

  9 maanden geleden
  Ik ben het helemaal met de man eens, maar dat komt omdat ik zelf ook jarenlang in de file heb gestaan en daardoor een schurfthekel aan heb gekregen. Corona en daarmee verplicht thuiswerken maakte duidelijk hoe belachelijk veel tijd er ook dag in dag uit mee verloren gaat. Voor mezelf heb ik daarom besloten het roer om te gooien. Alleen nog maar op pad voor echt onvermijdelijke afspraken en dan ook alleen buiten de spits.
 • Johann Janssen

  9 maanden geleden
  Waarom is in de file staan een probleem? om dat wij daar geen tijd voor hebben.
 • W. Groenevelt

  9 maanden geleden
  Als alle mensen die niet uit de regio komen en zeuren gewoon weer vertrekken, is het probleem opgelost!!!
 • Jack van Dijk

  9 maanden geleden
  Al die bewoners van de Enka wijk rijden wel iedere dag vanaf een uur of 6 's ochtends door Bennekom om bij de snelweg te komen. Daar hebben de mensen in Bennekom niet voor gekozen en die zitten mooi opgescheept met de verkeers- en geluidsoverlast. De gemeente Ede maakt zich alleen maar druk om de ontsluiting van de Enka wijk door alle klagers daar en de Bennekomers kunnen tot Sint juttemis wachten op de parklaan die er nooit komt.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei