Volledig scherm
© Politie

Arrestatieteam ingezet voor man met nepgeweer

EDE - Er moest zondagavond een arrestatieteam aan te pas komen om een 30-jarige man uit Rhenen te overmeesteren die dreigde een voorbijganger neer te schieten op de Zonneoordlaan in Ede. De man bleek na arrestatie met een airsoftgun rond te lopen, een nepgeweer.

Bij de actie werd het treinverkeer tussen Ede en Barneveld stilgelegd en kreeg de politie assistentie van een politiehelikopter.

Dreigementen
De 30-jarige man werd omstreeks 20.00 uur op de Zonneoordlaan, even ten noorden van Ede, aangesproken door een voorbijganger. Die dacht dat de man uit Rhenen met een stok rondliep en vroeg hem of hij hulp nodig had. Daarop werd het balletjesgeweer op hem gericht en dreigde de man hem neer te schieten als hij niet weg zou gaan. De voorbijganger waarschuwde daarop de politie. De Rhenenaar belde zelf ook met de politiemeldkamer en uitte dreigementen.

Daarop besloot de politie de omgeving af te zetten en probeerde een van de agenten met de man in contact te komen om hem op andere gedachten te brengen. Uiteindelijk lukte het een arrestatieteam de man te overmeesteren en aan te houden. De man uit Rhenen maakte een verwarde indruk en zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei