Volledig scherm
Geparkeerde auto's in de middenberm van de Proosdijerveldweg in Ede kort na het ongeval. © DG

Auto gezin zwaargewond meisje Ede stond in middenberm

EDE - De auto van het gezin van het 2-jarig meisje dat dinsdagmorgen ernstig gewond raakte bij een aanrijding in Ede stond geparkeerd in de middenberm van de Proosdijerveldweg. Dat bevestigt de politie desgevraagd. De politie kon dinsdag nog niet aangeven of dit ook de reden was dat het kind de straat op rende, zoals getuigen hebben gemeld.

Het meisje werd bij het incident even voor 8.30 uur 's morgens geraakt door een passerende personenauto. Ook haar moeder werd geraakt.

Parkeerdruk
De Proosdijerveldweg kent gescheiden rijbanen met daartussen een groenstrook. Daarlangs staan portiekflats. Tussen de weg en de huizen zijn parkeerhavens, fietspaden en voetpaden. Volgens bewoners zijn er te weinig parkeerplaatsen en daarom parkeren bewoners regelmatig auto's in de middenberm.

Smal
Ook laken bewoners de smalle rijbanen en het parkeren in de parkeerhavens tussen de rijbaan aan de ene kant en het fietspad aan de andere kant. Hierdoor is het voor gezinnen met kinderen een hele onderneming om in of uit te stappen.

De Vallei