Rechtbanktekening van een 34-jarige man uit Lunteren voorafgaand aan de zitting. De man wordt verdacht van poging tot doodslag van een persfotograaf in Lunteren. Hij belaagde de man tijdens zijn werk bij een autobrand met een shovel.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van een 34-jarige man uit Lunteren voorafgaand aan de zitting. De man wordt verdacht van poging tot doodslag van een persfotograaf in Lunteren. Hij belaagde de man tijdens zijn werk bij een autobrand met een shovel. © ANP

Auto van de weg duwen met shovel ‘geen poging doodslag’, maar voor de slachtoffers leek het een horrorfilm

Een aanval op de persvrijheid was het niet. Ook geen poging tot doodslag. Wel heeft Albert E. (34) uit Lunteren een enorm risico genomen door in april de auto van fotograaf Timothy met een shovel in de sloot te duwen. Daarom eiste de officier van justitie maandag voor de rechtbank in Zutphen vijftien maanden cel tegen E., waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

22 reacties

 • Charles de Wit

  10 maanden geleden
  Eeps De maximumstraf geeft de ernst aan, en inderdaad die wordt te weinig gegeven in Nederland. En gezien mijn uitleg is de ten laste legging heel erg goed verdedigbaar, tenzij je natuurlijk ook zo'n broeder uit de bible belt bent, dan kom je er af met een aai over de bol, een lolly en een 'foei, niet meer doen' van je medebroeder bij het Openbaar Ministerie. Maar heb je er soms direct baat bij dat hij er met een fopstraf af komt? Moet je binnenkort ook voor geweldpleging voorkomen?
 • F.H Wouters

  10 maanden geleden
  15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk?? Waarom geen 3 maanden voorwaardelijk en nog beter 15 maanden achter slot en grendel. Deze persfotograaf en z'n vriendin stonden doodsangsten uit, en dan wegkomen met "slechts" 10 maanden! Maar dat is ons Nederland.
 • Pim Willemsen

  10 maanden geleden
  @Gert, dat is inderdaad een punt: had deze persfotograaf een duidelijk persbord achter de voorruit? Toonde hij zijn perskaart? En zijn nogal wat vervelende ‘dierenbevrijders’ die amok maken op een erf, en ik kan mij voorstellen dat deze boer, bij twijfel of het wel een echte persfotograaf was zo reageerde. Maar dit was buitenproportioneel gereageerd en verdiend een passende straf!
 • Thijs Pouwelsen

  10 maanden geleden
  Wat een softstraf, lang leve ons rechtstelsel.
 • Gert Ramen

  10 maanden geleden
  Toch is het voor te stellen dat je tijdens een emotionele gebeurtenis (nu brand) geen pottenkijkers wilt op je erf. Er was meerdere malen gesommeerd weg te gaan. Het is niet goed te praten maar beide partijen hebben fouten gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Ede