Auto zakt weg in straat na waterleidingbreuk in de Keesomstraat in Ede

updateEDE - In de Keesomstraat in Ede is vrijdagochtend een auto weggezakt in een sinkhole nadat onder de straat een waterleiding was gesprongen. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.

Volledig scherm
Een auto is weggezakt bij een watreleidingbreuk in de Keesomstraat in Ede. © William Harthoorn

Door de waterleidingbreuk stond een groot deel van de ventweg langs de Keesomstraat, nabij de Praxis, onder water en is een deel weggespoeld.

De auto is afgevoerd. De gemeente Ede meldt dat de politie en wijkbeheer ter plekke zijn en dat er druk gewerkt wordt om de leidingbreuk te herstellen. Momenteel is de Keesomstraat weer open en is alleen de parallelweg ter hoogte van de Praxis afgesloten, aldus de gemeente. De waterleiding is gerepareerd en ook de stroomvoorziening is weer hersteld. In de loop van de middag zijn water en gas weer beschikbaar. Het gat in de weg wordt vanmiddag hersteld, meldt de gemeente. Hierdoor is er enige tijd een kleine afzetting. De verwachting is dat alle afzettingen einde van de middag weg zijn.

Koffie

,,Het is onze achteruitgang’’, zegt de assistent-bedrijfsleider van de Praxis Megastore. ,,Het is vooral lastig voor vrachtwagens die bij ons spullen hebben gelost, verder hebben we er niet heel veel last van. Mogelijk dat we straks geen koffie hebben als ze het gaan repareren.’’ 

Van wie de witte auto is die in het gat verdween, is bij de bouwmarkt niet bekend. ,,Niet van een medewerker van ons in ieder geval.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei